Oudere man achter computer

Ervaringen

Kanker zet uw wereld op z’n kop. Leven met kanker is niet vanzelfsprekend. Op deze pagina ziet u verhalen en ervaringen van patiënten, betrokkenen en hulpverleners.

Patienten

 • Blijf bewegen, door Nicole

  Nicole is behandeld voor borstkanker en vertelt haar verhaal. Zij beschrijft hoe zij gedurende haar behandeling haar conditie op peil hield.


  Lees meer...

 • De bestralingskalender

  Lucie van der Veer vertelt over haar bestralingskalender.


  Lees meer...

 • Boekbespreking 'Leven met een gouden randje'

  In het boek “Leven met een gouden randje” worden elf vrouwen in woord en beeld geportretteerd. Zij laten zien hoe vrouwen met kanker, ieder op hun eigen manier, inspiratie vinden om krachtig en kleurrijk te leven.


  Lees meer...

 • Leven met Acute Lymfatische Leukemie

  In 2003, vlak na mijn 18e verjaardag kreeg ik te horen dat ik acute lymfatische leukemie (ALL) had. Na maanden van vage klachten, vermoeidheid, hoofdpijn en keelpijn, kwam de huisarts mij vertellen dat het kanker was. En al komt kanker natuurlijk nooit op een goed moment, dit was wel het meest waardeloze jaar om ziek te worden.


  Lees meer...

 • Ervaring inloopmiddag prostaatkanker

  Als ex-patiënt heb ik veel baat gehad bij de besprekingen van de inloopmiddagen voor patiënten met prostaatkanker. Ik ben blij dat ik van deze mogelijkheid gebruik heb kunnen maken om (ex-)patiënten te horen spreken over hun ervaringen. Het heeft mij dan ook vergemakkelijkt in de toch zo moeilijke tijd een gerichte beslissing te kunnen nemen.


  Lees meer...

 • LEEF het leven door Marja

  In december 2007 werd er bij mij borstkanker gediagnostiseerd. Na een aantal operaties maakte ik in maart 2008 kennis met het Verbeeten Instituut. Zeven weken met de taxi naar Tilburg voor 33 bestralingen. Een lang traject waar ik best tegen op zag. Achteraf is het mij meegevallen.


  Lees meer...

Hulpverleners

Betrokkenen

Ervaringen uitwisselen

Wilt u contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en uw verhalen herkennen? Wilt u praktische tips en informatie uitwisselen? Dan is lotgenotencontact misschien wel iets voor u.

 

Via patiëntenverenigingen en inloophuizen kunt u in contact komen met lotgenoten.

De medewerkers van Infotheek Oncologie kunnen u informeren over de mogelijkheden.