Terug

Joke Dorpmans van ByJoke

Mijn naam is Joke Dorpmans-Schoonderwoerd, ben 62 jaar en gehuwd met Aernout Dorpmans. Heb 2 geweldige dochters en 4 dito kleinkinderen. Van oorsprong ben ik gymnastiek juffrouw, maar na diverse blessures was het verstandiger om te stoppen. Niet gewend om thuis te zitten, dus ben snel mijn andere hobby gaan uitbuiten en heb daar diploma’s in gehaald. Ik ben toen een modevakschool gaan opzetten, waar men opleiding kan volgen tot coupeuse, hoeden maken,lingerie, corsages, naai- en patroonteken technieken kan leren.

In de begin jaren van het informatiecentrum was mijn zusje vrijwilligster. Het leek hun toen een goed plan om hoofdbedekkingen te verkopen voor hun clienten. Maar waar haal je die? Wel, mijn zus dacht aan mij. Het moesten leuke, goed passende, wasbare en niet te dure mutsjes worden. Na een paar proto types zijn ze in de verkoop gegaan en zo zijn we nu een aantal jaren verder en nog steeds ermee bezig.

 

 

Het zijn eenvoudige mutsjes geworden, waar je zelf met enige creativiteit nog wat aan kan toevoegen. In de vorm van een leuke speld of sjaal. Geen 100 in een dozijn en ook niet heel apart. Maar draagbaar en praktisch. Het blijft altijd mogelijk om een speciale kleur of model te vragen om te maken. Zo ben ik naast mijn lessen altijd op zoek naar goede en niet te dure stof voor de mutsjes en een dag in de week ben ik ze dan aan produceren.

Naast Infotheek Oncologie van Instituut Verbeeten en het TweeSteden ziekenhuis liggen de mutsjes ook te koop in het St. Elisabeth ziekenhuis. Zo, nu weet u wat meer van By Joke, de naam van mijn modevakschool.

 

                                 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Infotheek Oncologie. Onze medewerkers helpen u graag.

Contact

Telefoon 013 - 59 47 580
E-mail infotheek@bvi.nl

 route
 openingstijden