Terug

Opnieuw een verwendag voor gezinnen

In speelboerderij De Vossenberg in Gilze vond zaterdag 24 mei 2011 een verwendag plaats voor kinderen met een ouder met kanker.Het was een succesvolle dag: 

lees hier het persbericht van maandag 26 mei 2011 in BN de Stem en het Brabants Dagblad.Op 16 juni 2012 wordt voor de 2e keer een verwendag georganiseerd. Komt u ook?
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar activiteiten@bvi.nl

 

Persbericht:

GILZE - Zo nu en dan hoort ze het woord wel eens. Als krachtterm, als vloek. Niet zo leuk, vertelt Amber Verhoof (14) uit Tilburg. ,,Een vriendinnetje roept het soms. Toen ik haar vroeg waarom, vertelde ze dat ze het zo niet bedoelde. Maar het is niet leuk. Veel mensen hebben te maken met kanker." Zo ook Amber. Bij haar moeder Judith werd afgelopen zomer borstkanker geconstateerd. Inmiddels gaat het met haar weer de goede kant op, al was de afgelopen tijd moeilijk. Niet dat Amber er voor zichzelf al te zielig over wil doen. ,,Ik vond het vooral heel erg voor mama."

 

Maar toch, kinderen van wie een ouder kanker heeft, krijgen het nodige voor de kiezen. Daarom vond afgelopen zaterdag in speelboerderij De Vossenberg in Gilze juist voor hen een verwendag plaats. Zo'n twintig gezinnen uit Midden-Brabant namen eraan deel, op initiatief van Instituut Verbeeten en stichting De Lotgenoten. Een mooi initiatief, vindt Ambers moeder Judith. ,,Het is fijn om te zien dat Amber en haar twee broertjes het hier zo naar hun zin hebben. Toen ik ziek was, hielden ze zich erg op de achtergrond. Nu kruipen ze weer uit hun schulp. Gelukkig maar."

 

verwendag verwendag

 

Terwijl de kinderen 's ochtends onder meer genieten van de trucs van goochelaar Magic Bas, volgt later op de middag nog een optreden van Cowboy Billie Boem. Tussendoor is er genoeg tijd om in de speelrekken te klauteren, en te genieten van een buffet. Marcoen Oomen ziet het met een brede glimlach aan. ,,Het is mooi dat de kinderen zo genieten. Gaan zij en hun ouders straks tevreden naar huis, dan hebben wij ons doel bereikt."

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Infotheek Oncologie. Onze medewerkers helpen u graag.

Contact

Telefoon 013 - 59 47 580
E-mail infotheek@bvi.nl

 route
 openingstijden