Terug

Anneke Wolters

Anneke Wolters vertelt over haar ervaringen met holistische massage.

Over holistische massage

Reeds eeuwen lang en in alle culturen gebruiken mensen hun handen om troost en genezing te bieden. Massage is één van de oudste helende technieken. Een holistische massage kenmerkt zich door langzame, aandachtige handelingen. Het is een uitnodiging om met aandacht te voelen wat is en daarbij aanwezig te zijn. Een holistische massage nodigt je uit om opnieuw te luisteren naar wat je eigen ‘vanzelfsprekende’ lichaam je te vertellen heeft.

Zonder oordeel en zonder jezelf te willen veranderen.

                                                 

Iedereen die te maken heeft met lichamelijke klachten of een ziekte kan baat hebben bij een holistische massage. Ook zonder klachten, maar met de wens je zelf beter te leren kennen, ben je welkom bij een holistisch masseur.

 

 

Mijn verhaal

Masseren heeft altijd al mijn interesse gehad en is inmiddels een belangrijk onderdeel in mijn leven. Ik vind het fijn om mensen met massage kennis te laten maken en te laten ervaren wat dit voor hen betekenen kan.

Zelf ben ik in 2001 bij een holistisch massage therapeute terecht gekomen na behandeling voor borstkanker. Kort na de chemo en zo moe van alles.

Een massage leek me heerlijk voor mijn lichaam. Alleen was dit veel meer dan een massage. Er ging een wereld voor me open want: ik hoefde niets!! En vooral…. ik hoefde niet te praten of iets uit te leggen want er was iemand die begreep.

Iemand die de handen neerlegt op je lichaam waardoor je het op een heel andere manier voelt. Niets hoeven…. alleen maar op een positieve manier voelen dat je er bent.

 

Vanaf dat moment wist dat ik dit ook wilde leren.

Naast mijn baan als doktersassistente heb ik in 2010 het diploma holistisch masseur behaald. In juni 2011 heb ik ook het eerste jaar van de massage therapie opleiding met succes afgesloten. Op dit moment heb ik mezelf een jaar vrij gegeven om het geleerde toe te passen én om meer aandacht te kunnen geven aan mijn praktijk.

Met al het geleerde en de inmiddels opgedane ervaring wil ik graag doorgeven wat ik zelf  destijds heb mogen ontvangen.

 

 

 

         Meer informatie op de website van Anneke Wolters

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Infotheek Oncologie. Onze medewerkers helpen u graag.

Contact

Telefoon 013 - 59 47 580
E-mail infotheek@bvi.nl

 route
 openingstijden