• Blijf bewegen, door Nicole

  Nicole is behandeld voor borstkanker en vertelt haar verhaal. Zij beschrijft hoe zij gedurende haar behandeling haar conditie op peil hield.

 • De bestralingskalender

  Lucie van der Veer vertelt over haar bestralingskalender.

 • Boekbespreking 'Leven met een gouden randje'

  In het boek “Leven met een gouden randje” worden elf vrouwen in woord en beeld geportretteerd. Zij laten zien hoe vrouwen met kanker, ieder op hun eigen manier, inspiratie vinden om krachtig en kleurrijk te leven.

 • Leven met Acute Lymfatische Leukemie

  In 2003, vlak na mijn 18e verjaardag kreeg ik te horen dat ik acute lymfatische leukemie (ALL) had. Na maanden van vage klachten, vermoeidheid, hoofdpijn en keelpijn, kwam de huisarts mij vertellen dat het kanker was. En al komt kanker natuurlijk nooit op een goed moment, dit was wel het meest waardeloze jaar om ziek te worden.

 • Ervaring inloopmiddag prostaatkanker

  Als ex-patiënt heb ik veel baat gehad bij de besprekingen van de inloopmiddagen voor patiënten met prostaatkanker. Ik ben blij dat ik van deze mogelijkheid gebruik heb kunnen maken om (ex-)patiënten te horen spreken over hun ervaringen. Het heeft mij dan ook vergemakkelijkt in de toch zo moeilijke tijd een gerichte beslissing te kunnen nemen.

 • LEEF het leven door Marja

  In december 2007 werd er bij mij borstkanker gediagnostiseerd. Na een aantal operaties maakte ik in maart 2008 kennis met het Verbeeten Instituut. Zeven weken met de taxi naar Tilburg voor 33 bestralingen. Een lang traject waar ik best tegen op zag. Achteraf is het mij meegevallen.