Terug

Ervaring inloopmiddag prostaatkanker

Als ex-patiënt heb ik veel baat gehad bij de besprekingen van de inloopmiddagen voor patiënten met prostaatkanker. Ik ben blij dat ik van deze mogelijkheid gebruik heb kunnen maken om (ex-)patiënten te horen spreken over hun ervaringen.

 

Het heeft mij dan ook vergemakkelijkt in de toch zo moeilijke tijd een gerichte beslissing te kunnen nemen. Ik kreeg voor mezelf ook een beeld wat voor mogelijke medische obstakels ik tegen zou kunnen komen. Tevens is de voorzitter/spreker ook een ex-patiënt, dus de formulering naar elkaar toe was naar mijn mening dan ook beter begrijpbaar. Elke persoon krijgt voldoende gelegenheid om zijn ervaring(en) en/of de nog op handen zijnde prostaatproblemen voor te leggen.

 

Ikzelf heb hier heel veel houvast aan gehad en ik heb het ervaren als een duw in de goede richting, want je kunt op het moment dat je het te horen krijgt heel veel vergaren via internet, maar nu de mogelijkheid bestaat om met elkaar van gedachten te wisselen door middel van de inloopmiddag, wordt de keuze vergemakkelijkt. Zelf zou ik de mensen willen aanraden die voor de moeilijke beslissing staan om ook eens te gaan luisteren naar de lotgenoten, wat ze  te vertellen hebben.

 

Tot slot, de overige informatie heb ik ingewonnen bij de Stichting Contactgroep Prostaatkanker (SCP). Deze stichting heeft mij zeer goed geholpen aan de benodigde informatieve lectuur, waarna ik ook direct lid ben geworden. Nu word ik ook nog op de hoogte gehouden via de SCP nieuwsbrief. Tevens is er een prachtig en zeer leerzaam boek in de handel met de titel Het Prostaat Kanker Logboek. Hierin staan alle methodes en behandelingen omschreven. Verdere inlichtingen kunnen ingewonnen worden bij Stichting Contactgroep Prostaatkanker.

 

Met vriendelijke groet,

Een ex-patiënt.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Infotheek Oncologie. Onze medewerkers helpen u graag.

Contact

Telefoon 013 - 59 47 580
E-mail infotheek@bvi.nl

 route
 openingstijden