Man en vrouw

Lymfomen

Verschillende soorten lymfomen

Er zijn verschillende soorten kanker van het lymfestelsel. Deze verschillende soorten bij elkaar noemen we lymfomen.

De lymfomen worden ingedeeld in twee groepen: het Hodgkin – lymfoom en het Non – Hodgkin lymfoom. Elke groep kent ook weer zijn eigen onderverdeling, ofwel stadiumindeling.

  

Hodgkin lymfoom

Het Hodgkin lymfoom komt vrij weinig voor. Het wordt in Nederland jaarlijks bij ongeveer 450 mensen vastgesteld.

De ziekte komt relatief vaak voor bij mensen tussen de 20 en 35 jaar oud, en boven de 50 jaar. Bij mannen komt de ziekte iets vaker voor dan bij vrouwen.

 

Non-Hodgkin lymfoom

Het Non – Hodgkin lymfoom wordt in ons land elk jaar bij ongeveer 4000 mensen vastgesteld. De ziekte komt vooral voor bij mensen die ouder zijn dan 45 jaar. Naar verhouding komt de ziekte iets meer voor bij mannen dan bij vrouwen.

  

Informatie over lymfomen

Uw behandelend arts bespreekt met u welke behandeling voor uw vorm van lymfklierkanker de beste is. Bij Infotheek Oncologie vindt u alle informatie over lymfklierkanker en de vormen van behandeling. Het kan zijn dat u behoefte hebt aan méér dan medische informatie alleen.

 

Patiëntenvereniging

De LymfklierkankerVereniging Nederland is er voor alle patiënten en hun naasten die te maken hebben met lymfklierkanker. Via hen kunt u in contact komen met lotgenoten en praten over praktische en emotionele problemen waar u misschien tegenaan loopt: kan ik straks mijn werk weer aan? Wat betekent de ziekte voor mijn partner en mijn kinderen? Jongerenteam Thomas is speciaal voor de jongeren van de LymfklierkankerVereniging Nederland.

Bij Infotheek Oncologie vindt u informatie over beide verenigingen.

  

Infotheek Oncologie

Misschien hebt u tijdens of na uw behandeling weer andere vragen, bijvoorbeeld over voeding, over vermoeidheid, of over reïntegratie op uw werk. U kunt met al uw vragen terecht bij Infotheek Oncologie. De medewerker van Infotheek Oncologie luistert naar u en kan u helpen bij het zoeken naar praktische informatie.

 

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Infotheek Oncologie. Onze medewerkers helpen u graag.

Contact

Telefoon 013 - 59 47 580
E-mail infotheek@bvi.nl

 route
 openingstijden