Man en vrouw

Maagkanker

In Nederland wordt per jaar bij ongeveer 1400 mensen maagkanker vastgesteld. Maagkanker komt bij mannen meer voor dan bij vrouwen. Het merendeel van de mensen die maagkanker krijgt is ouder dan 60 jaar. Maagkanker komt tegenwoordig steeds minder voor in de westerse wereld. Dit heeft te maken met veranderde voedingsgewoontes en de ontdekking en mogelijke behandeling van de Helicobacter pylori bacterie.

 

Informatie over maagkanker

De diagnose kanker roept bij de meeste mensen onmiddellijk vragen en emoties op. Waarschijnlijk hebt u een periode achter de rug waarin allerlei onderzoeken plaats hebben gevonden en u veel informatie te verwerken hebt gekregen. Het is niet altijd makkelijk die informatie te begrijpen, te onthouden en te verwerken. Bij Infotheek Oncologie vindt u brochures en boeken over uw ziekte en de behandeling daarvan. Lezen over uw ziekte kan u ondersteunen om de informatie van uw behandelend arts beter te begrijpen. U kunt de informatie ook laten lezen aan mensen in uw omgeving.

 

Patiëntenvereniging

Te horen krijgen dat u maagkanker hebt is een hele schok. Opvang en begrip in uw eigen vertrouwde omgeving zijn heel belangrijk. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat het uitwisselen van ervaringen, het delen van angst, onzekerheden en verdriet met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt voor veel patiënten een steun in de rug kan zijn. Als u daar behoefte aan hebt kunt u terecht bij SPKS, de Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal. Het bevorderen van lotgenotencontact is een van de belangrijkste doelstellingen van SPKS. Bij Infotheek Oncologie vindt u een folder van deze stichting.

 

Infotheek Oncologie

Ook als u vragen hebt tijdens of na uw behandeling voor maagkanker, bijvoorbeeld over voeding, over mantelzorg of over reïntegratie op uw werk kunt u daarvoor terecht bij Infotheek Oncologie. U vindt bij Infotheek Oncologie folders en boeken over deze onderwerpen.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Infotheek Oncologie. Onze medewerkers helpen u graag.

Contact

Telefoon 013 - 59 47 580
E-mail infotheek@bvi.nl

 route
 openingstijden