Twee vrouwen

Slokdarmkanker

In Nederland wordt per jaar bij ongeveer 2500 mensen slokdarmkanker vastgesteld. Slokdarmkanker komt meer voor bij mannen dan bij vrouwen. De laatste jaren lijkt slokdarmkanker bij vrouwen toe te nemen. Het merendeel van de mensen met slokdarmkanker is ouder dan 50 jaar.

 

Informatie over slokdarmkanker

De diagnose slokdarmkanker roept onmiddellijk vragen en emoties op. In korte tijd krijgt u veel te horen over uw ziekte en de behandeling die uw arts adviseert. Het is niet altijd makkelijk die informatie te begrijpen, te onthouden en te verwerken. Lezen over uw ziekte kan u helpen de informatie van uw behandelend arts beter te begrijpen en te onthouden. Bij Infotheek Oncologie vindt u informatie over slokdarmkanker en de behandeling hiervan. U kunt de informatie ook laten lezen aan mensen in uw omgeving.

 

Patiëntenvereniging

Zodra u gehoord hebt dat u slokdarmkanker hebt is een steun in uw rug heel belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat veel patiënten behoefte hebben aan contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Uitwisseling van ervaringen, het delen van angst, onzekerheden en verdriet kan heel waardevol zijn. SPKS is de Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal, dus ook voor patiënten met slokdarmkanker. SPKS heeft een landelijk netwerk van actieve leden die het lotgenotencontact verzorgen. Bij Infotheek Oncologie kunt u een folder halen van deze stichting.

 

U kunt bij Infotheek Oncologie ook terecht voor andere informatie, bijvoorbeeld over voeding.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Infotheek Oncologie. Onze medewerkers helpen u graag.

Contact

Telefoon 013 - 59 47 580
E-mail infotheek@bvi.nl

 route
 openingstijden