Drie generaties

Vakantie

Iedereen gaat er graag eens op uit. Ook als u ziek bent hebt u hier waarschijnlijk behoefte aan. Er even tussenuit, even op adem komen. In een rustpauze tussen uw behandelingen in, of misschien als u klaar bent met uw behandeling. Voor mensen met kanker is niet elke locatie geschikt, bijvoorbeeld omdat er geen verzorging is. Misschien hebt u daarom het gevoel dat op vakantie gaan voor u (tijdelijk) onmogelijk is. Op deze website vindt u diverse mogelijkheden om een tijd te genieten van een andere omgeving.

 

Vakantie adressen

Vakantie voor mensen met kanker vraagt om een gedegen voorbereiding, om zekerheid dat alles goed is geregeld.  De Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV) staat voor kwaliteit, zekerheid en duidelijkheid. De vakantie adressen die zijn aangesloten bij de NBAV voldoen aan alle kwaliteitseisen en voorwaarden om een aangepaste vakantie mogelijk te maken. De kwaliteitseisen van de NBAV zijn heel direct afgeleid van de ANVR reisvoorwaarden en de voorwaarden van de SGR.

De NBAV heeft een blauwe gids, hierin staat een overzicht van de mogelijkheden voor een aangepaste vakantie. De blauwe gids vindt u op de website van de NBAV.

 

Een reis naar het buitenland, een verblijf in een accommodatie in Nederland, of een vaarvakantie. Individueel, met familie, in groepsverband. In principe is alles mogelijk. Misschien vindt u het prettig om tijdens uw vakantie de mogelijkheid te hebben lotgenoten te ontmoeten. Kennis en ervaringen uitwisselen met mensen die aan een half woord genoeg hebben om u te begrijpen. Ook als de diagnose en behandelingen al wat langer geleden zijn. Onder aan deze pagina vindt u links naar diverse vakantiemogelijkheden.

 

Stichting Roparun

Vakantie kost geld. Als u ziek bent kan het soms (tijdelijk) moeilijk zijn om extra geld uit te geven aan een vakantie. Stichting Roparun beheert negen bungalows op gewone vakantieparken. In deze bungalows kunnen kankerpatiënten en hun familieleden kosteloos een weekje verblijven.

Een verblijf in één van deze bungalows kan u aangeboden worden door het ziekenhuis waar u onder behandeling bent. 

 

 

 

 

folders