Drie generaties

Vakantie

Iedereen gaat er graag eens op uit. Ook als u ziek bent hebt u hier waarschijnlijk behoefte aan. Er even tussenuit, even op adem komen. In een rustpauze tussen uw behandelingen in, of misschien als u klaar bent met uw behandeling. Voor mensen met kanker is niet elke locatie geschikt, bijvoorbeeld omdat er geen verzorging is. Misschien hebt u daarom het gevoel dat op vakantie gaan voor u (tijdelijk) onmogelijk is. Bij Infotheek Oncologie vindt u diverse mogelijkheden om een tijd te genieten van een andere omgeving.

 

Vakantie adressen

Vakantie voor mensen met kanker vraagt om een gedegen voorbereiding, om zekerheid dat alles goed is geregeld.  De Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV) staat voor kwaliteit, zekerheid en duidelijkheid. De vakantie adressen die zijn aangesloten bij de NBAV voldoen aan alle kwaliteitseisen en voorwaarden om een aangepaste vakantie mogelijk te maken. De kwaliteitseisen van de NBAV zijn heel direct afgeleid van de ANVR reisvoorwaarden en de voorwaarden van de SGR. Bij Infotheek Oncologie vindt u een gids met alle adressen die goedgekeurd zijn door de NBAV.

 

Een reis naar het buitenland, een verblijf in een accommodatie in Nederland, of een vaarvakantie. Individueel, met familie, in groepsverband. In principe is alles mogelijk. Misschien vindt u het prettig om tijdens uw vakantie de mogelijkheid te hebben lotgenoten te ontmoeten. Kennis en ervaringen uitwisselen met mensen die aan een half woord genoeg hebben om u te begrijpen. Ook als de diagnose en behandelingen al wat langer geleden zijn. Bij Infotheek Oncologie vindt u hierover informatie.

 

Stichting Roparun

Vakantie kost geld. Als u ziek bent kan het soms (tijdelijk) moeilijk zijn om extra geld uit te geven aan een vakantie. Stichting Roparun beheert negen bungalows op gewone vakantieparken. In deze bungalows kunnen kankerpatiënten en hun familieleden kosteloos een weekje verblijven. Bij Infotheek Oncologie vindt u informatie over Stichting Roparun, en over andere mogelijkheden voor éénmalige financiële steun.

 

Bij Infotheek Oncologie vindt u ook informatie over mogelijkheden voor korte uitstapjes, zoals bijvoorbeeld een verwenweekend of een dagtocht met de Zonnebloem.

folders

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Infotheek Oncologie. Onze medewerkers helpen u graag.

Contact

Telefoon 013 - 59 47 580
E-mail infotheek@bvi.nl

 route
 openingstijden