Man en vrouw

Hersentumoren

Elk jaar wordt in Nederland bij ongeveer 1200 mensen een primaire hersentumor vastgesteld. Het betreft dan een tumor die ontstaat in de hersenen zelf, of in de hersenvliezen die om de hersenen heen liggen. Het gaat dus niet om uitzaaiingen in de hersenen.

  

Informatie over hersentumoren

De mededeling dat u een hersentumor hebt is ongetwijfeld een grote schok. Er komt veel op u af. Waarschijnlijk hebt u allerlei vragen, over de hersentumor zelf, de onderzoeken en de behandelingen. Het kan prettig voor u zijn om extra algemene informatie te hebben over uw hersentumor die u helpt de diagnose en het advies van uw arts beter te begrijpen. Nog weer andere vragen gaan over de lichamelijke klachten die u mogelijk hebt van uw hersentumor: hoofdpijn, stemmingswisselingen, concentratieproblemen, vermoeidheid. Ook kan het zijn dat u vragen hebt over hulp die u nodig hebt als u thuis verzorgd wordt.

  

Patiëntenvereniging

Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel is er de patiëntenvereniging cerebraal.. Binnen deze patiëntenvereniging is een aparte werkgroep voor mensen met een hersentumor. Via Cerebraal kunt u in contact komen met lotgenoten en ervaringen uitwisselen.