Man en vrouw

Longkanker

Als u longkanker hebt komt er een heleboel op u af. Longkanker is een ernstige ziekte; de diagnose komt vaak als donderslag bij heldere hemel. In Nederland wordt  per jaar bij ruim 12.000 mensen longkanker vastgesteld. Het is, na prostaatkanker, de meest voorkomende soort kanker bij mannen. De laatste jaren komt longkanker ook steeds vaker bij vrouwen voor. Longkanker komt vooral voor tussen de 50 en 80 jaar. 

 

 

Verschillende soorten longkanker

Er zijn verschillende typen longkanker. Het is belangrijk om te weten welk type longkanker u hebt en in welk stadium. Het stadium is de mate waarin de ziekte zich in uw lichaam heeft uitgebreid. Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden, maar vaak is een combinatie van behandelmethoden nodig. Uw arts zal uw mogelijkheden met u bespreken en u adviseren. Het kan moeilijk zijn al die informatie te begrijpen, te onthouden en te verwerken.

 

Informatie over longkanker

Bij Infotheek Oncologie vindt u brochures en boeken waarin u alle informatie nog eens rustig na kunt lezen. Dit kan voor u een ondersteuning zijn. Bij Infotheek Oncologie vindt u ook informatie over het Longkanker Informatiecentrum, een stichting die zich richt op het ondersteunen van patiënten met longkanker en hun naasten.

 

Patiëntenvereniging

Longkanker Nederland is de patiëntenvereniging van en voor longkankerpatiënten. Zij geven informatie en brengen lotgenoten met elkaar in contact. Bij Infotheek Oncologie vindt u informatie over Longkanker Nederland.  

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Infotheek Oncologie. Onze medewerkers helpen u graag.

Contact

Telefoon 013 - 59 47 580
E-mail infotheek@bvi.nl

 route
 openingstijden