Mond- of keelholte kanker

Per jaar wordt in Nederland bij ruim 2000 mensen geconstateerd dat zij een vorm van kanker hebben in de mond- of keelholte. Deze vorm van kanker treft vooral mensen van middelbare leeftijd en ouder, en komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. De plaatsen waar kanker van de mond- of keelholte kunnen ontstaan zijn de lippen, de tong, de bodem van de mond (dus onder de tong), het wangslijmvlies, het tandvlees of gehemelte, de keelholte.

 

Informatie over kanker in de mond- of keelholte

De diagnose dat u kanker hebt in uw mond- of keelholte roept waarschijnlijk veel vragen en emoties op. In korte tijd krijgt u veel te horen over uw ziekte en over de behandeling die uw arts u adviseert. Het kan moeilijk zijn al die informatie te begrijpen en te onthouden. Bij Infotheek Oncologie vindt u extra informatie over uw ziekte. Dit kan u helpen de diagnose en het advies van uw arts beter te begrijpen.

 

Patiëntenvereniging

Nergens in het lichaam is kanker zo opvallend als in het gezicht of de hals. Er kunnen littekens en veranderingen in uw uiterlijk ontstaan. Door de behandeling kunt u, soms tijdelijk, uw reuk en smaak verliezen. Het kan zijn dat u moeilijkheden hebt met praten en eten. Stichting Klankbord is de patiëntenorganisatie voor mensen met kanker in de mond- of keelholte, en voor hun naasten. Via Stichting Klankbord kunt u in contact komen met lotgenoten, mensen die uw onzekerheden en problemen herkennen. Bij hen vindt u een luisterend oor. Voor patiënten bij wie operatief de stembanden zijn verwijderd is een speciale patiëntenverening: De Patiëntenvereniging voor Stembandlozen. Infotheek Oncologie heeft hierover meer informatie.

folders

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Infotheek Oncologie. Onze medewerkers helpen u graag.

Contact

Telefoon 013 - 59 47 580
E-mail infotheek@bvi.nl

 route
 openingstijden