Man en vrouw

Schildklierkanker

Schildklierkanker is een zeldzame aandoening. In Nederland krijgen per jaar ongeveer 600 mensen de diagnose schilklierkanker. Vrouwen krijgen iets vaker de diagnose schilklierkanker dan mannen.
Schildklierkanker komt het meest voor in de leeftijdsgroep van 30 tot 60 jaar.
De laatste jaren is de diagnose schilklierkanker fors toegenomen. Voor deze stijging is geen echte oorzaak gevonden. Mogelijk spelen verbeterde diagnosetechnieken een rol.

Vormen van schildklierkanker
Er zijn verschillende vormen van schildklier kanker.
De meest voorkomende vormen van schildklierkanker zijn: 
        - Papillair schildklierkanker. 
        - Folliculair schilklierkanker.

Zeldzame vormen van schildklierkanker zijn: 
        -Anaplastich schildklierkanker. 
        - Medullair schildklierkanker.

Informatie over schildklierkanker
De mededeling dat u schilklierkanker hebt is een grote klap. Er komt veel op u af, u krijgt veel informatie over uw ziekte en uw behandeling. Uw leven staat op zijn kop en het is niet altijd makkelijk om deze informatie dan te verwerken of te onthouden. Bij Infotheek Oncologie vindt u informatie die u daarbij kan helpen. U kunt deze informatie ook laten lezen aan mensen in uw omgeving.

Patiëntenvereniging
De Patiëntenvereniging Schildklier Organisatie Nederland (SON) is voor alle patiënten en hun naasten die te maken hebben met ziekten van hun schildklier.
Schildklier Organisatie Nederland zet zich in voor de belangen van schildklierpatiënten. De activiteiten zijn gericht op verbetering van de zorg en het welzijn van patiënten.

Infotheek Oncologie
Na de periode van behandelen hebt u wellicht andere vragen, bijvoorbeeld over vermoeidheid of over het oppakken van uw werk of studie. Bij Infotheek Oncologie kunt u terecht voor al uw vragen. De medewerker van Infotheek Oncologie luistert naar u en helpt u bij het zoeken naar praktische informatie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Infotheek Oncologie. Onze medewerkers helpen u graag.

Contact

Telefoon 013 - 59 47 580
E-mail infotheek@bvi.nl

 route
 openingstijden